Historien

Vores vine er udvalgt efter klare principper


Vi finder og skaber vinoplevelser, som bringer mennesker sammen.


Dyre vine kan man købe allevegne - hvis bare man vil betale.

Det er derimod en kunst at finde unika vine til en fair pris.


Med en vinum finum vin får du

value for money

vin med smag og karakter

vin med en historie

vin lavet med kærlighed til håndværket i marken og i kælderen

vin der ikke går tolv på dusinet af


Vores vine er udvalgt efter klare principper


Vinen skal have karakter og potentiale. Den skal smage godt og være blandt de bedste i Piemonte, Italien.


Vinen er fra mindre, lokalt anerkendte vinbønder med integritet og passion. De skal værne om kvalitet og terroir, og de skal lave vin, der ikke lefler for international smag.


Vores foretrukne leverandører er mikro-vinavlere, som er mere optaget af kvalitet end kvantitet. Vine fra større producenter men en parallel, privat niche-produktion, hvor de laver vin med hjertet og ikke kun med pengepungen, kan også komme i betragtning.


Der skal være et sundt forhold mellem pris og kvalitet. Vi går i en stor bue udenom industriel produktion og producenter, hvor en alt for stor del af prisen tydeligvis går til at finansiere flotte bygninger og store marketingbudgetter.

Kvalitetsvin behøver ikke koste en formue


Vi har en grundlæggende filosofi om, at kvalitetsvin ikke behøver at koste en formue. Man behøver heller ikke kunne tale et særligt sofistikeret sprog for at kunne nyde den.


Det er til gengæld en fordel at vide, hvor man kan finde den og hvad man skal kigge efter.

 

Siden 2005 har vi haft vores andet hjem i Italiens vin-højborg, Piemonte. Vi har lært sproget og fået et lokalt netværk, og det er ad den vej, at vi finder frem til passionerede kvalitetsproducenter, der værner om og fremhæver det lokale terroir.


I Piemonte er der flere end 2.000 vinproducenter i alle størrelser og kvaliteter, og verdenskendte vine som Barolo, Barbaresco og Barbera kommer herfra.


20% af producenterne sidder på 80% af verdensmarkedet - vi er interesserer os kun for de bedste af de resterende 80%, som kan håndværket med at lave store vine i små serier.